| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fél kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 maréknyi zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 10 dkg főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 |
| 10 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 4 db
csirkecomb |
133 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 74 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Az egyik fel hagymát és a fokhagymagerezdeket mellédobva az olajat és két evőkanál vizet aláöntünk. A tepsit fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a combot, szaftjával néhányszor meglocsolva, negyed óra alatt, pirosra sütjük. Közben, a raguhoz a szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a darabolt gombát és a csíkokra vágott sonkát. Amikor a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a zöldborsót. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a borral és ízlés szerint sózva, borsozva készre pároljuk. A csirkecombokat előmelegített tálra szedjük. A szaftjával leöntjük, a ragut mellé kanalazzuk, sült burgonyával körítjük.