Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás–sajtos tekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Uzsonna, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Csípős, Tésztafélék, Húsfélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
10 dkg füstölt trappista sajt 0 ? ? ? ? ?
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak




/
 A töltelékhez:
 20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag
 Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető.
 Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
 A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig dagasztottam.
 Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük vékonyan a magos mustárral / ez el is maradhat /, rászórjuk a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk, és a sütőlemezen még egy fél órát pihentetjük

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)