Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszűz édes-savanyú paprikával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Sertésszűz édes-savanyú paprikával és rizstésztával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg rizstészta (orzo) 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Édes-savanyú paprika
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sertésszűz édes-savanyú paprikával és rizstésztával
A fűszereket, a só kivételével, mozsárban összetörjük. A szójaszószt, a mézet és egy evőkanál olajat elkeverünk, majd beleforgatjuk a lehártyázott húst. Meghintjük a fűszerkeverékkel és jól rányomkodjuk. Fél órára félretesszük. A megmaradt olajban körben megpirítjuk, oldalanként kb egy percig, végül serpenyőstül 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre, ne tovább, mert kiszárad.
Amíg a hús elkészül, a rizstésztát leöntjük forrásban lévő, sós vízzel és negyed órát állni hagyjuk. Tálalás előtt lecsepegtetjük és a hús alatt maradt szafttal átforgatjuk. Tálaláskor a tányér közepére szedjük a tésztát, körberakjuk a felszeletelt hússal, majd rákanalazzuk az édes-savanyú paprikát.

Édes-savanyú paprika
A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, lehetőleg három színűt használva. Éppen, csak átsütjük, majd ráöntjük a tejszínt és sóval, borssal fűszerezve összeforraljuk.
Sült húsok mellé kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)