Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Debreceni sajttal és paradicsommal sütve

A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább

Debreceni sült bab

A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a ... tovább

Debreceni tokány

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd a finomra vagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ekkor rádobjuk a ceruza vastagságú darabokra vagdalt húst és azt is megpirítjuk. Kevés víz hozzáadásával ... tovább

Debreceni töltött káposzta

Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel, A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A ... tovább

Debrecenis fusili

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a finomra metélt hagymát és a feldarabolt paprikát, rövid pirítás után belekeverjük a negyedelt, majd felszeletelt debrecenit, az oregánót és összesütjük. közben ... tovább

Debrecenis tészta

A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább

Delipecsenye

A kockára vágott hagymát a felforrósított zsíron megpároljuk. A kis kockára vágott húst rádobjuk és megborsozva, fehéredésig sütjük, majd hozzátéve a felkockázott paprikát és paradicsomot, ráöntjük a bort és a húsalaplét, ... tovább

Dermesztett kacsamell melba salátával

A kacsa mellcsontjáról a húst óvatosan lefejtjük. A mellhúson lévő vastag zsírszéleket levágjuk, majd az így előkészített húsokat megszórjuk törött borssal, morzsolt bazsalikommal és rozmaringgal, és egymás mellé, egy ... tovább

Dióval és roqueforttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és középen felszúrjuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd ledaráljuk. A zsemle héját lehámozzuk, a belét elmorzsoljuk. A zsemlebelet elkeverjük a darált dióval és ketté osztjuk. Az egyik felét elkeverjük ... tovább

Disznósajt saláta

A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk. A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk. A fűszerekkel ... tovább