Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Tejszínes-paradicsomos hajdina

A felhevített olajon átpirítjuk a hajdinát, majd hozzáadjuk a kis kockára aprított hagymát, kis idő múlva, a zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd felöntjük, a hajdina térfogatának, kétszeresének megfelelő vízzel. ... tovább

Tejszines-répás sertésjava puliszkával

A szeletekre vágott hús széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban a vékonyra karikázott újhagymát és ... tovább

Temesvári sertésborda

A felszeletelt karaj széleit bevagdossuk, majd kiverjük, megsózzuk és megsütjük az olajban. Kivéve melegen tartjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, fokhagymát, paprikát, rádobjuk a paradicsomot, ... tovább

Tengerészek chilis babja

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Belekeverjük a kis kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel ... tovább

Tengeri márna olajbogyóval

Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, ... tovább

Tepsiben rántott csirke salátával

A csirke felsőcombot sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsával elkevert parmezánba forgatjuk. Olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét is megspricceljük olajjal. 200 fokra ... tovább

Tepsiben sült burgonya

Pár krumplira lesz szükség, amennyit el szeretnénk fogyasztani. Ezeket alaposan mossuk meg, így nem kell meghámozni, majd körülbelül 1 cm vastagságúra szeleteljük fel. Ezután pár percre áztassuk be vízbe, majd utána papírtörlővel ... tovább

Tepsiben sült kenyérpuding

A húsféléket kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük, majd a zsiradékon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Végül belekeverjük az áttört fokhagymát. Az alatta képződött zsiradékból evőkanálnyit a ... tovább

Tepsis burgonya

A megtisztított burgonyát hajóba vágjuk és forró sós sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő egy tepsibe öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és beleforgatjuk a leszikkadt burgonyát. ... tovább

Tepsis csirkecomb

A csirke felsőcombokat sóval, borssal és provancei fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A tepsit kikenjük az olajjal belekarikázzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ezt a réteget is sózzuk, borsozzuk, majd a maradék ... tovább