Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tojás
(632 db)

Borjúcomb tonhalmártással

Ez az étel vitello tonnato néven ismert az olasz konyhában, előételként vagy könnyű vacsorának tálaljuk. Szép, hosszúkás combdarabot válasszunk, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Vegyük ki a ... tovább

Borleves

A fél liter vizet, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, 10 percet tartsuk takarékon, hogy a fűszerek íze jól átjárja a levet, öntsük bele a bort, forraljuk fel,de amint felforrt vegyük le a ... tovább

Borleves mazsolával

A bort öntsük egy edénybe és forraljuk fel a fűszerekkel és a citrom kifacsart levével. Húzzuk le a tűzről. A mazsolát forrázzuk le egy kevés forralt borral és hagyjuk benne, hogy kissé megdagadjon. A tojássárgáját keverjük ... tovább

Borzas meggyeslepény

Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá ... tovább

Briós

A langyos tej felébe szórjunk kevés cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel. Tegyünk félre egy evőkanálnyi cukrot. A liszt közepébe öntsük a a tojássárgájákat, a tejet, az élesztős tejet és a sót. Gyúrjuk össze, ... tovább

Brokkolis omlett

A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát felkarikázzuk. Sós vízben roppanósra főzzük. A tojást sóval, borssal felverjük és beleforgatjuk a lecsepegtetett brokkolit. Nagy, sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a ... tovább

Budai szelet

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 ... tovább

Bugaci tojásos csirkemáj

Félfőre vágjuk a hagymát. Az apró kockára vágott szalonnaféléket zsírjára sütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott paprikákat és ezeket is megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszereket és a felcsíkozott ... tovább

Buggyantott tojás

Más néven bevert tojás. Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó ... tovább