Borleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
7 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
3 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 liter
bor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fél liter vizet, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, 10 percet tartsuk takarékon, hogy a fűszerek íze jól átjárja a levet, öntsük bele a bort, forraljuk fel,de amint felforrt vegyük le a tűzről. Egy másik edényben a tojás sárgákat a cukorral keverjük csomómentesre, s a levesből egy pohárnyival keverjük el, majd öntsük a levesbe, folyamatos keverés mellett. Ne forraljuk, mert a tojás kicsapódik.
Tejszínhab rózsákkal, rumban áztatott mazsolaszemekkel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)