Borleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Főtt, Édes, Meleg, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A fél liter vizet, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, 10 percet tartsuk takarékon, hogy a fűszerek íze jól átjárja a levet, öntsük bele a bort, forraljuk fel,de amint felforrt vegyük le a tűzről. Egy másik edényben a tojás sárgákat a cukorral keverjük csomómentesre, s a levesből egy pohárnyival keverjük el, majd öntsük a levesbe, folyamatos keverés mellett. Ne forraljuk, mert a tojás kicsapódik. Tejszínhab rózsákkal, rumban áztatott mazsolaszemekkel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||