A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább
A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük 1 liter vízzel és fedővel letakarva félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott salátát, és sózzuk, borsozzuk. A rántáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a ... tovább
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és gyengéden kiverjük. A zúzott fokhagymából, mustárból, olajból sóból és borsból készített péppel vékonyan bekenjük. A diszkoszt alufóliával és a baconszeletekkel kibéleljük. ... tovább
A csirkecombot kicsontozzuk és bőröstül ujjnyi csíkokra vágjuk. A megtisztított burgonyát uborkagyalun felszeleteljük. A káposztát néhány vágással rövidebbre daraboljuk. A hagymát finomra vágjuk. Végül a hozzávalókat egy nagy ... tovább
A felkockázott lábszárt süssük, fehéredésig, a felhevített olajban, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőzsiradékban, pirítsuk át, a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott zellert. Öntsük a ... tovább
Cukkinis-sajtos egytál
1 fej hagyma, apróra vágva
2 nagy ek vaj
6-8 szelet bacon
1 ek friss rozmaring
3-4 kisebb krumpli (kb. 350 g), hámozva, kockára vágva
3 kis cukkini (kb. 450 g), kockára vágva
150 ml alaplé
45 g Cheddar sajt
a ... tovább
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a lisztből, a vodkából és a sütőporból, fél deci vízzel tésztát keverünk, majd a csirkemelleket ... tovább
Vágjuk kockára a csirkemellet és süssük barnára a vaj-olaj keverékben. Szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. A felszeletelt kolbászt is süssük át, majd tegyük a csirkéhez. A sütőzsiradékban pirítsuk meg, a finomra vágott ... tovább
A húst 2 centis darabokra vágjuk. A joghurtba keverjük a fűszereket, az aprított petrezselymet, a citrom levét, reszelt héját és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a pácba a húskockákat és 3-4 órát hűtőben tartjuk. A paprikát és ... tovább
Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt ... tovább