Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Tejszínes-kapros pulykaragu

A húst apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítsuk fehéredésig. Kevergessük folyamatosan , hogy minden darab egyformán átsüljön. Ezután 1 ... tovább

Tejszínes-paradicsomos hajdina

A felhevített olajon átpirítjuk a hajdinát, majd hozzáadjuk a kis kockára aprított hagymát, kis idő múlva, a zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd felöntjük, a hajdina térfogatának, kétszeresének megfelelő vízzel. ... tovább

Tejszines-répás sertésjava puliszkával

A szeletekre vágott hús széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban a vékonyra karikázott újhagymát és ... tovább

Teljeskiőrlésű pizza alaptészta

3 deci langyos vízbe keverjük az élesztőt és felfuttatjuk, belekeverjük a lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és ... tovább

Temesvári sertésborda

A felszeletelt karaj széleit bevagdossuk, majd kiverjük, megsózzuk és megsütjük az olajban. Kivéve melegen tartjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, fokhagymát, paprikát, rádobjuk a paradicsomot, ... tovább

Tengerészek chilis babja

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Belekeverjük a kis kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel ... tovább

Tengeri márna olajbogyóval

Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, ... tovább

Tepertős lángos

A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. ... tovább

Tepertős-túrós rétes

A tepertőt apró darabokra felvagdalom, majd a túróval, a darával, a tojássárgával és a tejföllel masszává keverem, ízlés szerint sózom, borsozom. Félreteszem és a zsírt meglangyosítom. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább

Tepsiben sült burgonya

Pár krumplira lesz szükség, amennyit el szeretnénk fogyasztani. Ezeket alaposan mossuk meg, így nem kell meghámozni, majd körülbelül 1 cm vastagságúra szeleteljük fel. Ezután pár percre áztassuk be vízbe, majd utána papírtörlővel ... tovább