A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott ... tovább
A burgonyát gondosan megmossuk, majd szükség szerint feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük 160 fokra és részletekben sárgára sütjük a leitatott burgonyát. Fedő alatt hagyjuk saját gőzében puhulni, majd az olaj hőmérsékletét 180 ... tovább
A vargányát áztassuk be langyos vízbe. Fék óra állás után szűrjük le, de a levét tartsuk meg. A kétféle gombát és a fokhagymát vagdaljuk fel. A felforrósított zsiradékon pirítsuk át a gombát, keverjük bele a fokhagymát, ... tovább
A virslit és a debrecenit ferdén vagdossuk be, mindkét oldalán. Öntsük az olajat a remoska edényébe, majd forgassuk át rajta a kolbászokat. Süssük negyed órát, egyszer átfordítva. Mustárral, tormával és kenyérrel ... tovább
A cukkinikat félujjnyi vastagra vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A hagymákat cikkekre vágjuk és lapjaira szedjük. Váltakozva nyársra húzzuk, megszórjuk sóval, borssal, és az olvasztott vajban pirosra sütjük. A mártáshoz a ... tovább
A csirkét kívül-belül bedörzsöljük az olajjal és meghintjük a fűszerekkel. Ezeket is gyengéden belemasszírozzuk. Ráültetjük a sütőrúdra. Tepsibe tesszük, majd aláöntünk 2 deci sört. 180 fokra előmelegített sütőbe ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontjából és bőréből, fél liter vízzel alaplevet főzünk. A leszűrt alaplében pároljuk roppanósra, a vékony csíkokra vágott répát, karalábét és pórét. Lecsepegtetve tegyük ... tovább
A megtisztított, szeletekre vágott tököt 180 fokos sütőben megsütjük. Közben a vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva kicsit megkaramellizáljuk. Felöntjük a húsalaplével, belereszeljük a narancs ... tovább
A felhevített olajon barnítsuk meg a cukrot, dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a megtisztított, kimagozott, kockára vágott sütőtököt. Kevergetve süssük, addig, amíg a karamell feloldódik. Ekkor öntsük fel az alaplével és ... tovább