Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Paradicsomos rakott csirkecomb

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább

Paradicsomos rizs

A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, ... tovább

Paradicsomos zöldbab

A felhevített olajon átsütjük a kézzel darabokra tépkedett paradicsomot, rádobjuk az alig lecsepegtetett zöldbabot, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott chilit, majd megsózzuk és lefedjük. Kis lángon, néha átforgatva pároljuk ... tovább

Paradicsomos zöldbabfőzelék

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a sűrített paradicsommal, beledobjuk a zöldbabot és a fokhagymát, majd ráöntünk annyi vizet, amannyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük és puhára ... tovább

Paradicsomos zöldbabfőzelék 2

Vágjuk a zöldbabot ujjnyi darabokra. Forró olajban futtassuk meg a hagymát, dobjuk rá a zöldbabot, kicsit pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel és beledobjuk a zöldségleves kockát. Félpuhára főzzük és fokhagymás rántással ... tovább

Paradicsomos, olaszos pörkölt

A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal ... tovább

Paradicsomos-boros szarvasrolád

A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt ... tovább

Paradicsomos-gombás csirkeragu

A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba ... tovább

Paradicsomos-kapris tarja grizes tésztával

A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól ... tovább

Paradicsomos-sajtos

5-7 fej cikkekre vágott paradicsomot jénai edényben alufólia alatt megpárolok. Amikor a paradicsomok már puhák, annyi krémsajtot teszek rá ami befedi őket. Ízlés szerint sózom, bazsalikomot szórok rá. Plussz ráteszek vagy két ... tovább