Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk.
Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább
Az almát héjastul lereszeljük, a durvára vágott diót, és a fűszereket, csipet sóval, hozzákeverjük. 5 deka cukorral összeforgatjuk és pihentetjük. A sütés előtt kicsavarjuk.
A lisztet, a 3 tojást, a sütőport,a kakaót, a ... tovább
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan ... tovább
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom ... tovább
A káposztát legyaluljuk, majd besózva állni hagyjuk. Közben, az alma kivételével, öntetté keverjük a hozzávalókat. A az almát, héjastól, a kicsavart káposztához reszeljük és az öntettel összeforgatjuk. Ne hagyjuk állni, mert ... tovább
Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább
A meghámozott, kicsumázott almát kockára vágjuk, majd felhevített a vajon, három evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverve összepároljuk. Közben kevés tejjel elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk és hozzáadjuk a ... tovább
A tojássárgáját elkeverjük 10 evőkanál vízzel a cukorral, és az olajjal majd hozzádolgozzuk a sütőporra, a csipet sóval és a kakaóval összeszitált lisztet. A masszát nagy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. ... tovább