Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sütés nélkül
(384 db)

Orosz nyelvsaláta

A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább

Oroszkrémtorta egyszerűen

A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg ... tovább

Őszibarack cukorban

A hibátlan, nem túl érett őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és erősen citromos vízbe rakjuk. Ha mindet meghámoztuk, lecsepegtetjük a gyümölcsöt. Széles szájú üvegekbe rakjuk úgy, hogy minden sor gyümölcsre félujjnyi ... tovább

Páclé házi füstölésre váró halhoz

A hozzávalókat 4 liter vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kihűlés után az ecetet beleöntjük. A halakra öntjük és 12 órán át pácoljuk. A halakat, ha szükséges, nehezékkel nyomjuk a pác alá. Pl. lefordított tányér! ... tovább

Pácolt brie

A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és ... tovább

Pácolt lazacfilé, avagy gravlax

A lazacfilét bőrével lefelé deszkára terítjük, majd kézzel óvatosan áttapintva, a szálkákat kihúzzuk. A fűszerkeverékből keveset pácolóedénybe szórunk, majd a halfiléket ráterítjük. Ismét fűszersó, majd a bőrével ... tovább

Paprika krém házilag

Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz. A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros ... tovább

Paradicsom salsa

Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Megmártjuk, a forrásban lévő vízben, a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Felnegyedelve, a magos részt eltávolítva, kockára vagdaljuk a paradicsom húsát. A finomra metélt vöröshagymát és ... tovább

Paradicsom-koktél

A megtisztított hozzávalókat gyümölcscentrifugába dobjuk és a levét kipréseljük, a fűszerekkel ízesítjük és jól behűtjük. Egy leveles zellerszárral díszítve kínáljuk. ... tovább

Paradicsomos kukoricasaláta

A kukoricát lecsepegtetjük, elkeverjük a finomra vágott lilahagymával és a félbe vágott koktélparadicsommal. A citrom kicsavart levéből, az olajból, só, bors hozzáadásával öntetet keverünk és a finomra vágott petrezselyemzölddel ... tovább