Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Húsételek
(1146 db)

Egybesült karaj újkrumplival

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a sóval, borssal bedörzsölt hús minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. A serpenyőben maradt olajon a megtisztított, szükség szerint kettévágott újburgonyát és a félfőre ... tovább

Egyszerű marhasült

Sóval, borssal meghintjük a marhaszegyet és ízlésünk szerint konyhai zsineggel körbekötjük. A serpenyőben felhevített olajon, minden oldalán aranybarnára pirítjuk. Sütőedénybe tesszük, én egy kacsasütőt használtam, de ... tovább

Egyszerű sült csirkecomb

A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval, tepsibe tesszük, majd aláöntjük a bort és az olajat. Fóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A fóliát levéve, a ... tovább

Egyszerű töltött káposzta

A recept egyszerűségét az adja, hogy igazából nem is töltött a káposzta. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát ... tovább

Egzotikus borjúcomb

A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább

Erdei marharagu

A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés ... tovább

Erdei szalonka borban párolva

Az érlelt szalonkát szárazon megkopasztjuk, majd kibelezzük és félbevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és fazékba tesszük, rászórjuk az apróra vagdalt sonkát és hagymát, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Fedő ... tovább

Erdei zöldbabgulyás

A kétféle húst kis kockára vágjuk, a zöldbabot ujjnyira daraboljuk, a burgonyát felkockázzuk és hideg vízben félretesszük. A felhevített libazsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a köményt , majd a marhahúst rádobva ... tovább

Erdélyi borjúragu

A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén ... tovább

Erdélyi miccs

A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, ... tovább