Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Mortadella töltve

A mortadellaszeleteket félig egymásra helyezve leterítjük. Az újhagymát hosszában négybe vágjuk, majd 10 szálat félretéve, a többit finomra vágjuk. A répát és az uborkát durvára reszeljük. A krémsajtot a majonézzel lazítjuk, ... tovább

Muzsdéj

A fokhagymát összezúzzuk és a sóval pépszerűvé keverjük. Végül 2 deci vízzel simára keverjük. Hidegen adjuk sült-grillezett húsok, sültkrumpli mellé. ... tovább

Narancsleves

A narancsok héját lereszeljük, majd fél deci vízben pár percig forraljuk. Közben a narancsok kicsavart levét, a narancslevet és a joghurtot, a cukorral és a rummal összeturmixoljuk és a narancshéjat belekeverve jól behűtjük. ... tovább

Narancsos füstölt garnéla

Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá ... tovább

Narancsos reteksaláta

A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább

Nizzai saláta

A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a ... tovább

Norvég lazactatár

A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk ... tovább

Nyári vegyessaláta

Vágjunk karikára egy fél kiló paradicsomot, négy szép nagy, húsos, zöldpaprikát meg két nagy fej vöröshagymát. A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borecetből keverjünk egyveleget, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd ... tovább

Nyers gombasaláta

A megtisztított gombát vékonyan szeleteljük fel és forgassuk össze a fűszerekkel és a citrom kicsavart levével. Letakarva tegyük hűtőbe. Három óra múlva csepegtessük le, a levét tegyük félre. A mustárból, a tejszínből és az ... tovább

Okroska

A lehűtött főtt húst és a meghámozott friss uborkát felkockázzuk, a zöldhagymát apró karikára vágjuk, és a sóval addig törjük, amíg levet nem ereszt. A tojásokat keményre főzzük, feldaraboljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. A ... tovább