Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább
Cukkinis-sajtos egytál
1 fej hagyma, apróra vágva
2 nagy ek vaj
6-8 szelet bacon
1 ek friss rozmaring
3-4 kisebb krumpli (kb. 350 g), hámozva, kockára vágva
3 kis cukkini (kb. 450 g), kockára vágva
150 ml alaplé
45 g Cheddar sajt
a ... tovább
Az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kerek kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy négy darabbal ki tudjuk bélelni a kis formákat és négy korong a tetejére is jusson. A tésztakosárba egy-egy lapjában félbevágott sajtot teszünk, a ... tovább
A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk ... tovább
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább
A leszárazott chilit, a citrom levét, lereszelt héját, a borsot, a fahéjat és a sót, botmixerrel keverjük el. A bacont vágjuk félbe, majd kenjük meg a masszával és tekerjük bele a felvagdalt banánt. Fogpiszkálóval tűzzük meg, majd ... tovább
A fűszereket elkeverjük. A kifilézett harcsát a fűszerekkel és a hagymával bepácoljuk. Két órát pihentetjük, majd a felhevített olajon, oldalanként 3 percig sütjük Sült burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk. Savanyúságot ... tovább
Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd ... tovább