Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hideg téli napokra
(415 db)

Sült velős csont

A velőscsontot áztassuk liternyi, sós, ecetes vízbe, bő órára, majd, lecsepegtetve, tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, fél órára. A velőt üssük a forró húsalaplébe. Frissen sült pirítóst, mustárt, tört paprikát, ... tovább

Sültpaprika mártás

A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. ... tovább

Sütőtök krémleves

A megtisztított, szeletekre vágott tököt 180 fokos sütőben megsütjük. Közben a vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva kicsit megkaramellizáljuk. Felöntjük a húsalaplével, belereszeljük a narancs ... tovább

Sütőtök krémleves tabascoval

A felhevített olajon barnítsuk meg a cukrot, dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a megtisztított, kimagozott, kockára vágott sütőtököt. Kevergetve süssük, addig, amíg a karamell feloldódik. Ekkor öntsük fel az alaplével és ... tovább

Sütőtök rizottó

A sütőtököt vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk meg és forgassuk bele az olívaolaj felébe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, durván 20 perc alatt megsütjük. Egy evőkanálnyi vajat és a félretett ... tovább

Sváci sajt fondü

Kezdésnek dörzsöljük be az edényt egy gerezd fokhagymával, majd öntsük bele a száraz fehérbort. Nem kell variálni, az olaszrizling is tökéletes. A gyöngyöző borba szórjuk a durvára reszelt sajtokat. Gouda, Cheddar, Óvári ... tovább

Szalagos fánk

A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a tojásokkal és az olvasztott, de nem forró vajjal összegyúrjuk és kalácstészta keménységű masszává dolgozzuk össze. A kidolgozást végezzük alaposan. Langyos ... tovább

Szalonnás sütőtökleves

A bacont a felhevített olajban szárazra sütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban a kis kockára vágott répát, tököt és angolszalonnát átpirítjuk, ha megpirult felöntjük a zöldségalaplével és puhára ... tovább

Szalontüdő

A tüdőt, a szívet és a nyelvet egészben, bezöldségelt, sós vízben felteszem főni, lehetőleg kuktában, így kb. fél óra. A lébe beleteszem az egész hagymákat, egy fűszerzacskóba rakom a babérleveleket, az egész borsot, a ... tovább

Szarvashúsos pástétom

Az apró kockára vágott szarvashúst elkeverjük a fűszerekkel, a só kivételével, majd leöntjük a borral. Egy éjszakán át, hideg helyen pihentetjük. A finomra vagdalt vöröshagymát, a gyengén megsütött baconnal összepirítjuk, majd ... tovább