A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott ... tovább
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább
Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább
A zöldfűszereket apróra vágjuk és az olajjal a sóval, borssal ízesített joghurtba keverjük, majd a lapjában szeletekre vágott csirkemellet beleforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A diszkoszt kibéleljük alufóliával és vékony ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a ... tovább
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a ... tovább
A jégsalátát apróra vágjuk, az öntet hozzávalóit lereszeljük, majd a joghurttal elkeverjük. A fűszereket hozzáadjuk, majd a salátával összeforgatjuk. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Szárazabb sült húsok mellé való ... tovább
A római köményt és a koriandert porrá törjük, a chilit apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót, botmixerrel jól eldolgozzuk. A ceruzányi csíkokra vágott csirkemellet hozzákeverjük és fél órát állni hagyjuk. Átforgatjuk és ... tovább
A joghurtot textil kendőbe öntjük és két órát hagyjuk csepegni. Ezután az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével elkeverjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot ... tovább
A felszeletelt karajt gyengéden kiverjük és a szélein a hártyát bevagdossuk. A joghurtba keverjük a finomra vágott hagymaféléket és a fűszereket, majd a hússzeleteket a pácba helyezzük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap a ... tovább