Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hétköznapi vacsora
(779 db)

Burgonyalepény maradék burgonyából

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát ... tovább

Burgonyás barnakenyér

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége ... tovább

Burgonyás lepény oroszosan

A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja. A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább

Burgonyás palacsinta

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább

Cajun bundázott csirkemell

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a lisztből, a vodkából és a sütőporból, fél deci vízzel tésztát keverünk, majd a csirkemelleket ... tovább

Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel

A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább

Cézár saláta

A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább

Chorizós ​​rizs

Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd ... tovább