A padlizsánt, a cukkinit hosszában felszeleteljük és olívaolajjal megkenve grillrácson megsütjük. Az újhagyma zöldjének végét levágjuk és félreteszük, a megmaradt részt megolajozzuk és az is megsütjük. A paradicsomot ... tovább
A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt ... tovább
A céklát és a zellert meghámozzuk és nyersen, a reszelő durva fokán lereszeljük. Egy evőkanál mézzel, a citrom levével és sóval, borssal ízesítve félretesszük pihenni, legalább egy éjszakára. Másnap, a diót szárazon ... tovább
Vágjuk finomra a lilahagymát és a korianderzöldet. A paradicsomot és a chilit magozzuk ki és aprítsuk kis kockákra. A lime levét csavarjuk ki. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy ... tovább
A meghámozott almát és vöröshagymát finomra vágjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét.Hozzákeverjük a lereszelt friss gyömbért és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, majd jól lehűtve tálaljuk.
Grillezett baromfi mellé adhatjuk. ... tovább
A lilahagymát félfőre szeljük, a káposztát legyaluljuk, a gyömbért lereszeljük, a hámozott, kicsumázott almát apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a gyömbért és a hagymát megpároljuk, majd az almát, a káposztát, és a ... tovább
A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, ... tovább
A lisztet a gyúrótábla közepére öntjük. A liszthalom tetejébe mélyedést vájunk, amelybe beleöntjük a sóval és 1 dl vízzel felvert tojásokat. Összemorzsoljuk, mindig a kupac közepe felé terelgetve a szétfolyó tojáslét. Ha ... tovább
Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem ... tovább
Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem ... tovább