Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett zöldségsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 köteg oregánó 0 0 0 0 0 0
1 köteg kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt, a cukkinit hosszában felszeleteljük és olívaolajjal megkenve grillrácson megsütjük. Az újhagyma zöldjének végét levágjuk és félreteszük, a megmaradt részt megolajozzuk és az is megsütjük. A paradicsomot félbevágjuk és belsejét kikaparjuk, ha kicsöpögött azt is a grillre tesszük, ha megsült a héját lehúzzuk. Közben az olajból és ecetből salátaöntetet készítünk és beleforgatjuk az apróra vágott zöldfűszereket és hagymazöldet, fűszerezzük sóval, borssal. A megsült zöldségeket feldaraboljuk és még melegen, összekeverjük az öntettel.
A rukkolát és az olivabogyót csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele.
Köretnek vagy előételnek tökéletes.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)