Grillezett zöldségsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt, a cukkinit hosszában felszeleteljük és olívaolajjal megkenve grillrácson megsütjük. Az újhagyma zöldjének végét levágjuk és félreteszük, a megmaradt részt megolajozzuk és az is megsütjük. A paradicsomot félbevágjuk és belsejét kikaparjuk, ha kicsöpögött azt is a grillre tesszük, ha megsült a héját lehúzzuk. Közben az olajból és ecetből salátaöntetet készítünk és beleforgatjuk az apróra vágott zöldfűszereket és hagymazöldet, fűszerezzük sóval, borssal. A megsült zöldségeket feldaraboljuk és még melegen, összekeverjük az öntettel. A rukkolát és az olivabogyót csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele. Köretnek vagy előételnek tökéletes. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||