Joghurtos padlizsán
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
80 dkg
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a citromlével pikánsra ízesítjük. A tálba tett padlizsánra öntjük és óvatosan összerázzuk.
Tálalás előtt néhány órát hűtőben tartsuk. Mentalevelekkel díszítve adjuk asztalra, friss pita kíséretében.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)