Joghurtos padlizsán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Meleg nyári napokra, Buli, Szabadban, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a citromlével pikánsra ízesítjük. A tálba tett padlizsánra öntjük és óvatosan összerázzuk. Tálalás előtt néhány órát hűtőben tartsuk. Mentalevelekkel díszítve adjuk asztalra, friss pita kíséretében. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||