Az édesburgonya nagyját darabokra vágjuk, a többit uborkagyalun lereszeljük. Az olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a darabolt burgonyát. Jól átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal ... tovább
A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a ... tovább
A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a ... tovább
A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, ... tovább
A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
A vöröshagyma héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le és beleszúrjuk a szegfűszeget.
A paprika hegyét bevágjuk.
A megtisztított tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük ... tovább
A szépen megtisztított és megmosott tyúkot kb. 4 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal lehabozzuk, és ezután már csak takaréklángon, gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a vöröshagymát, ... tovább
A borban a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt citromhéjat, valamint, a kicsavart levét felfőzzük. 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Az almát belereszeljük és összeforraljuk. Közben csipetnyi sóval ízesítjük. Végül a ... tovább