A kockára vágott sertéscombot a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra metélt zöldségeket és átpirítjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel és sózva, borsozva puhára főzzük. A lángot eloltva, ... tovább
A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom ... tovább
Az olajban átsütjük a felszeletelt kolbászt és kockára vágott sonkát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük liternyi vízzel, beleszórjuk, a kissé rövidebbre vágott káposztát és a ... tovább
A marhahúst 1.5 l leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A levéből kivéve, vékony csíkokra vágjuk. A forró húslevesbe rakjuk az apróra vágott káposztát, és megvárjuk, míg újból felforr. Közben a vajon megpároljuk a ... tovább
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a ... tovább
A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 ... tovább
A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket ... tovább
A zöldségeket reszeljük le és a felforrósított vajon pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és addig kevergessük, amíg a liszt nyers színét elveszti. Ekkor öntsük fel a sörrel, a csirkehúsalaplével. Fűszerezzük meg és főzzük ... tovább
A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát ... tovább
A zöldségalaplébe dobjuk a kis kockára vágott burgonyát és felforraljuk. Sóval, kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük. Tíz perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Újabb tíz perc múlva botmixerrel ... tovább