A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább
Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább
A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább
A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés ... tovább
Az érlelt szalonkát szárazon megkopasztjuk, majd kibelezzük és félbevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és fazékba tesszük, rászórjuk az apróra vagdalt sonkát és hagymát, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Fedő ... tovább
A kétféle húst kis kockára vágjuk, a zöldbabot ujjnyira daraboljuk, a burgonyát felkockázzuk és hideg vízben félretesszük. A felhevített libazsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a köményt , majd a marhahúst rádobva ... tovább
A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem.
A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei ... tovább
Az egy éjszakát vízben áztatott tarkababot, kevés friss vízben a babérlevéllel és a provance-i fűszerkeverékkel puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét félretesszük, a babérlevelet kidobjuk és a babot botmixerrel pürévé ... tovább
A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén ... tovább