A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. ... tovább
A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra és egy nagyobb méretű serpenyőben pirítsuk meg az olajon. Ha megpirult tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd keverjük bele a fűszerpaprikát, és kis lángon süssük tovább. ... tovább
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdaljuk és taréjukra sütjük. A zsírján megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott ... tovább
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a ... tovább
Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a ... tovább
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében ... tovább
2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest.
A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg erre a hentest. Töltés előtt szórjuk meg a belsejét sóvak, borssal és kicsit hagyjuk állni. A szikkadt zsemléket áztassuk langyos vízbe. A finomra vágott hagymát futtassuk meg 1 ... tovább
Egy evőkanál olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát. Hagyjuk kihűlni és gyúrjuk össze a megdarált hússal és a fűszerekkel. Terítsük, megfelelő méretű, olajozott alufóliára, ... tovább