A fűszereket daráljuk porrá, majd a ledarált hozzávalókkal keverjük alaposan össze. Nyomkodjuk az üvegekbe és azokat zárjuk le. Forrásban lévő vízben gőzöljük 2 órát, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább
A kiválogatott málnát meglocsoljuk citromlével és összekeverjük a befőző cukorral. Felforraljuk és állandó kevergetés közben 3-4 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő.
A vaníliarudakat a cukor egy részével aprítógépben átforgatjuk vagy ledaráljuk. A megmosott epret kicsumázzuk és ha kell kisebb darabokra vágjuk, a málnát átválogatjuk. A gyümölcsök ... tovább
A gyümölcsöket pürésítjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a reszelt mandulát és a forrástól számítva 3-4 percig főzzük. Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a citromsavat, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük és ... tovább
A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott ... tovább
A meggyet tisztítás után kimagozzuk és a cukorral meg a borecettel összekeverjük. Három napig állni hagyjuk, de mindennap kétszer átkeverjük. A meggyet lecsepegtetjük és szorosan üvegekbe töltjük. A lé minden literjébe fél deci ... tovább
A meggyet megmossuk és leszárazzuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot 3 liter vízzel sziruppá főzzük és forrón ráöntjük a meggyre. Az üvegeket lezárjuk és nedves dunsztban, a gyöngyözéstől számítva, 25 percig gőzöljük. ... tovább
A meggyet tisztítás után kimagozzuk és a felét ledaráljuk.
A darált meggyet kevergetve negyed órát forraljuk. Közben a cukorból és fél liter vízből szirupot főzünk. Beleöntjük a meggyvelőbe és beleszórjuk a többi meggyet is, ... tovább
A finomra vágott lilahagymát, a mézzel, az ecettel, a zúzott fokhagymával és a porrá tört fűszerekkel a tűzre teszem. Tíz percig forralom, majd hozzákeverem a magozott meggyet és a finomra metélt chilit. Sűrűre főzöm és a végén ... tovább