Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Mézeskalács karácsonyfadísznek

A szárazanyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Deszkán kupacot formálunk, majd a közepébe mélyedést készítve, beleütjük a tojásokat és a meglangyosított mézet, összegyúrjuk. Ez nem rövid folyamat, ne legyünk ... tovább

Mézeskalács remoskában

A liszteket összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a kakaóval, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A remoska edényébe öntjük és háromnegyed órát sütjük. Kiborítjuk és ha kihűlt cikkekre ... tovább

Mogyorós csillagok

A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd a tojást és a vajat hozzágyúrjuk. Két órára, fóliába tekerve hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk és formákkal kivágjuk, 175 fokos sütőben, 10 perc alatt kisütjük. Langyos ... tovább

Mogyorós csokis keksz

A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot összeszitáljuk és a vaníliakivonattal, a vajjal és a tojásokkal, robotgéppel elkeverjük. Beleforgatjuk a darabolt mogyorót és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, ... tovább

Mogyorós golyók

A kekszet daráljuk meg. a mogyorót szárazon pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni és 15 dkg-t daráljunk meg. A mogyorókrémet, a darált kekszet, a likőrt és a lekvárt dolgozzuk homogén eleggyé és formáljunk diónyi gombócokat. A ... tovább

Mogyorós kocka

A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet ... tovább

Mogyorós linzer

A mogyorót a sütőben szárazon megpirítjuk és ha kihűlt a harmadát durvára törjük, a többit megdaráljuk. Összekeverjük a liszttel, a sóval és a sütőporral. Gyorsan összemorzsoljuk a vajjal, beleteszünk egy tojást és egy ... tovább

Mogyorós puszedli

A mogyoróból 20 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra daráljuk és összekeverjük a liszttel és a cukor felével. A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes ... tovább

Morzsás cseresznyéslepény

Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben és öt deka cukorral, a vajjal és a liszttel, csipetnyi sót, a tojást hozzáadva gyúrjunk rugalmas tésztát. Tegyük tepsibe, a szélére formázzunk peremet, majd szórjuk rá a kimagozott ... tovább

Morzsás egres

A megtisztított egrest 4 szufléstálka aljára szórjuk. A többi hozzávalóit összeforgatjuk, majd morzsásra készítjük. Egyenlően elosztva, az egresre szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Tejszínhabbal ... tovább