Az újburgonyát félbe-negyedekre vágjuk, majd a tejszínnel leöntve felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő nélkül, a lángot úgy állítva, hogy a tejszín jól besűrűsödjön, kb. negyed órát ... tovább
A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult ... tovább
A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben ... tovább
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, ... tovább
A megtisztított burgonyát hajóba vágjuk és forró sós sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő egy tepsibe öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és beleforgatjuk a leszikkadt burgonyát. ... tovább
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró ... tovább
A burgonyát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a lisztet, az apróra vágott 1 csokor metélőhagymát, a sót és a borsot. Ha a massza nem elég sűrű, még lisztet adhatunk hozzá. Evőkanállal ... tovább
A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább
5 db tojást keményre főzünk és ledarálunk, majd hozzáadunk két beáztatott kicsavart zsemlét, finomra metélt petrezselymet, zellerkrémet, 1 nyers tojást és sót.
Összedolgozzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd pogácsákká ... tovább