Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tiroli sertésmáj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1.5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ujjnyi csíkokra vágott sertésmájat lisztben megforgatjuk. A felforrósított olajban megsütjük, félretesszük, de melegen tartjuk. A visszamaradt olaj felében megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd ráöntve az ecetet, zsírjára sütjük. Felöntjük a húsalaplével és néhány percig csendesen rotyogtatjuk. Beledobjuk az apróra vágott kapribogyót és behabarjuk a tejfölben csomómentesre kevert, maradék liszttel. Összefőzzük és beletesszük a sült májat, ezzel már csak összemelegítjük.
Petrezselymes burgonyával vagy krokettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)