Tiroli sertésmáj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az ujjnyi csíkokra vágott sertésmájat lisztben megforgatjuk. A felforrósított olajban megsütjük, félretesszük, de melegen tartjuk. A visszamaradt olaj felében megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd ráöntve az ecetet, zsírjára sütjük. Felöntjük a húsalaplével és néhány percig csendesen rotyogtatjuk. Beledobjuk az apróra vágott kapribogyót és behabarjuk a tejfölben csomómentesre kevert, maradék liszttel. Összefőzzük és beletesszük a sült májat, ezzel már csak összemelegítjük. Petrezselymes burgonyával vagy krokettel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||