Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres, tárkonyos lencseleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szilveszter, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál tárkony 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
25 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lencsét egy éjszakán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük, zöldjét apróra vágjuk és a lencséhez keverjük. Beletesszük a fokhagymát és a fűszereket. a tárkony kivételével. 20 perc alatt puhára főzzük, majd kidobjuk a zellert és beleöntjük a borecetet, belekeverjük a tárkonyt.
A hagymát félfőre vágjuk és az olajon pirosra sütjük.
A tányérokba adagolt levesre szórjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)