Baconos krokett
Hozzávalók
Baconos krokett, mentás mártogatóval
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 késhegynyi
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
3 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mentás mártogató
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 csokor
mentalevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Baconos krokett, mentás mártogatóval
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a kihűlt szalonnapörccel, a tojások sárgájával, a köménnyel és ízlés szerint borssal, óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós. Keverjük bele a, csipetnyi sóval, keményre vert tojásfehérjét és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk ujjnyi rudakat és zsemlemorzsába forgatva, bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat, papírtörlőn, csepegtessük le.
A mártogatóval kínáljuk.
Mentás mártogató
A joghurtot vászonkendőbe öntve, egy órácskát hagyjuk csepegni. Keverjük bele a finomra vágott mentát, a citrom lereszelt héját, majd sózva, borsozva keverjük el, annyi citromlével, hogy kellemesen pikáns legyen.
Jól behűtve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)