Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos tonhal saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
3 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
40 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A lecsepegtetett tonhalat villával szedjük apróra és a levét az olívaolajjal, a citrom levével, sóval, borssal keverjük öntetté. Végül az összes hozzávalót forgassuk össze.
Pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)