Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Süllő, kapros zöldségekkel, batyuban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
20 dkg tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
4 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
4 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
80 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket hosszú vékony csíkokra vágjuk. A tököt legyaluljuk, de a legegyszerűbb gyalulva venni. Majd a hagyma kivételével egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk és lecsepegtetjük. Négy alufólia lapot kiterítünk. Kevés olajjal megkenjük és ráterítjük a sóval, borssal meghintett süllőfiléket. Ráhalmozzuk a finomra vágott kaporral,a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével, a borral, az olajjal, némi sóval és borssal összeforgatott zöldségcsíkokat. A lecsöpögött pácot egyenlően locsoljuk rájuk. Majd a fóliákat félbehajtjuk és a három oldalát duplán behajtjuk és szorosan lesimítjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A batyukat mindenki maga bontsa ki az asztalnál, hogy élvezhesse a felszálló illatokat.
Nagy étkűeknek burgonyapürét adhatunk köretnek.
Természetesem, bármilyen más halfiléből is elkészíthető.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)