Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhavindaloo

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Csípős
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban átsütjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vajat és ha elolvadt, belekeverjük a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot és a reszelt répát is hozzáforgatjuk. Kicsit pirítjuk, majd a húsalaplevet hozzáöntve, fedő alatt párolni kezdjük. Amikor félpuha, hozzáöntjük a joghurtban elkevert curryt. Mire elkészül, csak egészen rövid leve maradjon, ha kell a végén nagy lángon forraljuk be. A curry ízlésünk szerint csípős. Chilivel és citromlével ízesítve adjuk asztalra
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)