Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tex-mex borda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kiskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
70 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csontos sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, borssal, cayenni borssal meghintve, a felforrósított olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékba dobjuk, a felkockázott hagymát, zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, a negyedelt paradicsomot, a felvagdalt chilit, a kakukkfüvet, majd összeforraljuk. Felöntjük a borral és visszatéve a sült húsokat, majdnem puhára pároljuk. A levét, ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk. Végül hozzáöntjük a lecsepegtetett konzerveket. A végén, ha a levét hígnak ítéljük, kevés liszttel megszórhatjuk. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)