Tex-mex borda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A csontos sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, borssal, cayenni borssal meghintve, a felforrósított olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékba dobjuk, a felkockázott hagymát, zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, a negyedelt paradicsomot, a felvagdalt chilit, a kakukkfüvet, majd összeforraljuk. Felöntjük a borral és visszatéve a sült húsokat, majdnem puhára pároljuk. A levét, ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk. Végül hozzáöntjük a lecsepegtetett konzerveket. A végén, ha a levét hígnak ítéljük, kevés liszttel megszórhatjuk. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk. Friss kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||