Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns sütőtökkrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Böjt, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtököt tisztítsuk meg és vágjuk kis kockára. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá a tököt, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt, ízlés szerint kimagozott chilit és a fűszereket. Néhányszor forgassuk át, hogy kicsit átpiruljon, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük puhára és botmixerrel törjük össze. Keverjük el benne a tejszínt és forrón tálaljuk.
A tetejére szórhatunk pirított tökmagot és néhány csepp tökmagolajat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)