Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsános pirítós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 adag bakonyi barna kenyér 245 8.5 0.8 50.6 7.5 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
10 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
10 dkg aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
igény szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt vágjuk keresztben fél centis szeletekre, majd sózzuk be. hagyjuk pihenni fél órát és öblítsük le. Hagyjuk lecsepegni és két evőkanál olajon, a szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. A maradék olajat keverjük el az oreganóval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük be a fűszeres olajjal, terítsük rájuk a padlizsánt, a tetejére halmozzuk a kockára vágott sajt, paradicsom keveréket és csepegtessük meg a maradék olajjal. Grillben vagy sütőben süssük, amíg a sajt megolvad.
Forrón tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítve.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)