Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Bakonyi aprópecsenye

A kockára vágott szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük, hozzátesszük a félfőre vágott hagymát, majd ha összeesett, a kockára vágott húst és hirtelen átsütjük. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, borssal és sóval ... tovább

Balatoni mustos pecsenye

A zöldségeket feldaraboljuk, a sertéscombot sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a köménymagot. A felforrósított olajban süssük körbe, ha szükséges sütés előtt kössük körbe konyhai zsineggel, hogy a végén szebben ... tovább

Pirított borjúérmék magyarosan

A szeletekre vágott borjúhúst tenyerünkkel kissé megütögetjük, majd sózva, borsozva lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, pirosra sütjük mindkét oldalát. Ezt megelőzően, a hozzávalókból lecsót készítünk. A ... tovább

Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon

A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, ... tovább

Májgaluska

A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, mielőtt a tűzről levennénk keverjük bele a fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni. A szikkadt zsemlét áztassuk vízbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább

Cotechino lencsefőzelékkel és burgonyapürével

Először tegyük fel főni a cotechinót, egy vízzel teli lábosban. Ha megfőtt, még melegen, óvatosan szedjük le a belét, és vágjuk tetszés szerinti szeletekre. Amíg a cotechino fő, addig tegyünk fel egy lábos hideg vizet a tűzre, ... tovább

Taleggiós rizottó (Risotto di Taleggio)

Egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fehérbort. Majd 15 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, megforgatjuk, és hozzáadjuk a rizst is. Hagyjuk egy ... tovább

La polenta „concia”

Forraljunk fel 2 liter enyhén sós vizet egy réz vagy egy öntöttvas fazékban, szórjuk bele egyenletesen a kukoricalisztet, és fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá az apró kockákra vágott fontina sajtot. Folyamatosan ... tovább

Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)

Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk ... tovább

Gyöngytyúk, ahogy a Szőlőhegyen készítik

A megmosott és feldarabolt gyöngytyúkot megsózzuk, törött borssal meghintjük, majd lisztbe mártjuk. Lábasban vajat hevítünk, a szárnyasdarabokat beletéve szép pirosra sütjük. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt pároljuk. ... tovább