Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal ... tovább
A burgonyapürét, a reszelt hagymával meg a tojásokkal kézi habverővel jól kikeverjük, és vastagon kivajazott tepsibe terítjük. A tetejére vajat reszelünk, pirospaprikával meghintjük és a forró sütőben, pirosra sütjük.
... tovább
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, ... tovább
A burgonyát apróra vágjuk. Beledobjuk a leveskockával ízesitett vizbe, félig puhára főzzük, majd beletesszük a rózsáira szedett, brokkolit és a petrezselyem szárát, melyet konyhai zsineggel kössünk át. Mérsékelt tűzön az ... tovább
Az ételízesítőt (sózott zöldségszárítmány) keverjük össze a fűszerekkel. Daráljuk finomra és keverjük alaposan össze.
Légmentesen lezárva tároljuk. ... tovább
A csirkét tisztítás után 4 darabra vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalát átsütöm.
A csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tejszínt, meghintem a fűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom. ... tovább
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük ... tovább
A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, ... tovább
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük. A hússzeleteket felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, széleiket bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen ... tovább
A vajat a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel kikeverjük és téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. A ... tovább