Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brokkoli krémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
20 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
2 szelet gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
1/2 adag petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát apróra vágjuk. Beledobjuk a leveskockával ízesitett vizbe, félig puhára főzzük, majd beletesszük a rózsáira szedett, brokkolit és a petrezselyem szárát, melyet konyhai zsineggel kössünk át. Mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Szűrőkanállal szedjünk ki néhány szebb brokkolirózsát. Dobjuk ki a petrzselyem szárakat. Keverjük bele a tejszínt, majd levest botmixerrel krémesre turmixolva, ha kell sózva, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezve forraljuk össze.
A levest tányérokba merjük, közepére tesszük a félretett brokkoli rózsákat, megszórjuk a sonkacsíkokkal, melyeket az olajon ropogósra sütöttünk, megpöttyözzük tejszínnel, és a tetejét az apróra metélt petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)