Brokkoli krémleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
20 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
2 db
húsleveskocka (marha) |
170 |
17.3 |
4 |
16.1 |
0 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 evőkanál
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
2 szelet
gépsonka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
70 |
1/2 adag
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát apróra vágjuk. Beledobjuk a leveskockával ízesitett vizbe, félig puhára főzzük, majd beletesszük a rózsáira szedett, brokkolit és a petrezselyem szárát, melyet konyhai zsineggel kössünk át. Mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Szűrőkanállal szedjünk ki néhány szebb brokkolirózsát. Dobjuk ki a petrzselyem szárakat. Keverjük bele a tejszínt, majd levest botmixerrel krémesre turmixolva, ha kell sózva, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezve forraljuk össze.
A levest tányérokba merjük, közepére tesszük a félretett brokkoli rózsákat, megszórjuk a sonkacsíkokkal, melyeket az olajon ropogósra sütöttünk, megpöttyözzük tejszínnel, és a tetejét az apróra metélt petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)