Bostoni burgonya
Hozzávalók
Bostoni burgonya
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 csapott mokkáskanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Burgonyapüré
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2 dl
tej (3,6 %) |
273 |
26 |
27 |
0.5 |
0 |
92 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bostoni burgonya
A burgonyapürét, a reszelt hagymával meg a tojásokkal kézi habverővel jól kikeverjük, és vastagon kivajazott tepsibe terítjük. A tetejére vajat reszelünk, pirospaprikával meghintjük és a forró sütőben, pirosra sütjük.
Burgonyapüré
Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal tegyük, géppel csak ragacsos masszát kapunk.
A tej mennyisége a burgonya minőségétől függ, több, kevesebb is lehet.
Habkönnyű, kívánatos ételt kell kapjunk.
Roboráló diéta esetén, tej helyett, tejszín is használhatunk.
Semleges ízű köret, zsenge zöldségek, nem túl fűszeres húsok kísérője.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)