Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májjal-kolbásszal töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsiradékba átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott májat és a majoránnát. Ha összesült, belekeverjük a felkockázott kolbászt, majd hagyjuk langyosra hűlni. A csirkemellet kifilézzük, lapjában félbe vágjuk és gyengéden kiverjük. A kolbászos-májas masszát a közepére borítjuk. A baconszeletekkel borítva, rúddá formáljuk, majd alufóliába tekerve, tepsibe tesszük. Ujji vizet öntve alá, egy órát pároljuk. A vizet néha pótoljuk. Végül a fóliát lebontva, 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ferdén felszeletelve, főtt burgonyával, tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)