| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 16 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 15 dkg csirkemáj | 126 | 20 | 3.7 | 3 | 0 | 555 |
| 15 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített zsiradékba átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott májat és a majoránnát. Ha összesült, belekeverjük a felkockázott kolbászt, majd hagyjuk langyosra hűlni. A csirkemellet kifilézzük, lapjában félbe vágjuk és gyengéden kiverjük. A kolbászos-májas masszát a közepére borítjuk. A baconszeletekkel borítva, rúddá formáljuk, majd alufóliába tekerve, tepsibe tesszük. Ujji vizet öntve alá, egy órát pároljuk. A vizet néha pótoljuk. Végül a fóliát lebontva, 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ferdén felszeletelve, főtt burgonyával, tálaljuk.