Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kacsamáj almapürével

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

Kacsamáj almapürével
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liba testháj ? ? ? ? ? ?
2 fej fehérhagyma  ? ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg kacsazsír ? ? ? ? ? ?
50 dkg kacsamáj 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fehérboros amapüré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
6 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kacsamáj almapürével
A májat a tejjel és a fűszerekkel beáztatjuk, majd egy éjszakára félre tesszük. A zsiradékot és a hagymaféléket felhevítjük, majd a testhájba tekert májat beletesszük. A vizes rész elpárolgásáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Melegen vagy hidegen is pompás előétel. Melegen almapürével, hidegen magyaros tálak részeként tálalhatjuk.

Fehérboros amapüré
A meghámozott, kicsumázott és kis darabokra vágott almát a citromlével elkeverjük. A bort a lereszelt citromhéjjal és a fűszerekkel felforraljuk, majd az almát belekeverjük. Puhára főzzük és, ha kihűlt, botmixerrel átkeverjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)