Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés kelkáposzta rakottas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékony szeletekre vágott húst, majd a májat a felforrósított olajon átsütjük. A maradék sütőzsiradékban átpirítjuk, a karikára vágott sárgarépát és póréhagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet és a kelkáposztát és a kockára vágott burgonyát, felöntjük az alaplével és puhára pároljuk. Tepsibe rétegezzük, majd beterítjük a tejföl és a fehérbor keverékével és sütőben, úgy húsz perc alatt, átsütjük. Köret nélkül, esetleg kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)